Podsumowanie modułu szkoleniowego - Agroturystyka od podszewki - realizowanego w ramach projektu pn. Agroturystyczne perspektywy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Zdjęcie


W miesiącu marcu i kwietniu br. realizowaliśmy zajęcia szkoleniowe w III module "Agroturystyka od podszewki" w ramach projektu pn. "Agroturystyczne perspektywy" współfinansowanego ze środków UE (Projekt realizowany w ramach poddziałania 9.5 POKL finansowanego z EFS)

W zajęciach szkoleniowych uczestniczyło 20 osób, w tym 3 z I modułu "Świadczenie usług cateringowych i obsługi gości z wykorzystaniem dziedzictwa kulinarnego" i 6 z II modułu "Rękodzielnictwo - alternatywne źródło dochodu".

Zajęcia prowadzili Hanna Nowakowska-Hapka, Dorota Stanek, Monika Bauza i Jarosław Domiński.

Zajęcia szkoleniowe odbywały się w Gminnym Ośrodku Kultury w Nowej Wsi Wielkiej w dniach 13 i 27 marca 2010 oraz 10 i 24 kwietnia 2010 r.
Tematyka:
I - Podstawowe pojęcia związane z turystyką wiejską i agroturystyką. Zagroda  wiejska jako miejsce prowadzenia działalności agroturystycznej.
II - Przepisy prawne w agroturystyce.
III - Marketing w agroturystyce.
IV - Tworzenie produktów markowych w agroturystyce. Wsparcie finansowe działalności turystycznej na wsi.

Dal uczestników III modułu zaplanowany jest ponadto wyjazd studyjny po gospodarstwach agroturystycznych naszego województwa. Trasa przejazdu: Gzin (gm. Dąbrowa Chełmińska) - Strzelce Dolne i Kozielec (gm. Dobrcz) - Brzeziny (gm. Osie).
Wyjazd został zaplanowany na dzień 15 maja 2010 r. (sobota)

Koordynator projektu
Piotr Łęgowski

Wytworzył: Piotr Łęgowski (24 kwietnia 2010)
Opublikował: Piotr Łęgowski (6 maja 2010, 12:31:20)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 2272

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij